Анализите на четири лаборатории към Организацията за забрана на химическите

...
Анализите на четири лаборатории към Организацията за забрана на химическите
Коментари Харесай

ОЗХО потвърди: Скрипал е бил отровен с нервнопаралитично вещество

Анализите на четири лаборатории към Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърдиха английските изводи за нервнопаралитичното вещество , употребявано предишния месец за отравянето в Англия на някогашен съветски двоен сътрудник и щерка му.

Това заяви Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден обобщение на резултатите.

На 12 март английският министър председател Тереза Мей съобщи, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с боен вид невротоксичен сътрудник от група отровни субстанции, наречена " Новичок " , създадени в Съветския съюз през 70-те и 80-те години на предишния век.

Следователите от ОЗХО удостоверяват заключенията на Обединеното кралство по отношение на идентичността на токсичния химикал, употребен в Солсбъри, се споделя в резюмето, представено от Асошиейтед прес.

В него се отбелязва, че веществото е с висока степен на непорочност. В резюмето названието " Новичок " не попада , само че се споделя, че детайлностите за токсина са разказани в цялостния конфиденциален отчет за анализите. Източникът на веществото не е посочен.

Англия упреква Русия за отравянето, а Москва отхвърля да има нещо общо и акцентира, че Лондон не е подкрепил изказванията си с нито едно доказателство.

Британският външен министър Борис Джонсън сподели, че само руснаците са имали " средствата, претекста и репутацията " за осъществяване на нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън съобщи, че не може да има подозрение какво е било употребявано и няма друго пояснение за това кой е виновен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР