Aнализаторската компания Gartner обяви, че до 2027 г. електрическите превозни

...
Aнализаторската компания Gartner обяви, че до 2027 г. електрическите превозни
Коментари Харесай

Електрическите коли ще се изравнят по цена с автомобилите с ДВГ през 2027 г.

Aнализаторската компания Gartner разгласи, че до 2027 година електрическите транспортни средства с акумулатори ще доближат ценовия си паритет с колите с мотор с вътрешно горене (ДВГ). Това ще бъде значим стадий за електрическите транспортни средства, в случай че се сбъдне, тъй като една от аргументите от ден на ден хора да не си купуват такива е, че са скъпи.

Въпреки че цените на електрическите автомобили могат да доближат ценови паритет с сходни транспортни средства с ДВГ, Gartner предизвестява, че мрежите за електрически автомобили, които са нужни за зареждането им, могат да се трансфорат в спънка за внедряването на технологията.

Коментирайки този факт, Джонатан Девънпорт, старши директор-анализатор в Gartner, съобщи:

" Ако страните не подхващат дейности за стимулиране на водачите на електрически автомобили да зареждат отвън интервалите на пиково ползване на електрическа енергия, прекосяването към електрически автомобили може да докара до в допълнение натоварване както на потенциала за произвеждане на електрическа енергия, по този начин и на инфраструктурата за систематизиране. "

Освен че ще се реализира ценови паритет, Gartner счита, че до 2030 година повече от 50% от моделите на автомобилните производители ще бъдат електрически коли. Според нея тази смяна ще настъпи с течение на времето заради стягането на регулациите от страна на държавните управления по света за продажбата на нови коли с ДВГ.

Преди три години държавното управление на Обединеното кралство разгласи, че продажбата на нови коли с ДВГ ще бъде неразрешена след 2030 година, което ще принуди хората да купуват електрически автомобили. Освен това в Лондон и Бирмингам към този момент са въведени зони с ниски излъчвания, което значи, че единствено по-новите транспортни средства с ДВГ могат да влизат в зоната, без да заплащат такса.

Подобни дейности в разнообразни страни по света, изключително в развитите страни, ще подтикват въвеждането на електрически автомобили.

Gartner също по този начин разгласява своята прогноза за броя на електрическите транспортни средства, които ще бъдат доставени през идната година, пише hicomm.bg. В случая с колите съгласно нея доставките през 2022 година възлизат на 11.1 млн. единици. През 2023 година този брой ще скочи до 14.9 милиона доставки, а през 2024 година доставките би трябвало да доближат 17.8 милиона.

Цифрата за 2024 година е нарастване от 19% на годишна база, което значи, че приемането пораства с прилични темпове. Тъй като цените на електрическите транспортни средства ще станат сравними с тези на колите с ДВГ през 2027 година, това може в допълнение да форсира приемането им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР