Анализатори от Американския институт за изучаване на войната заговориха за

...
Анализатори от Американския институт за изучаване на войната заговориха за
Коментари Харесай

Мощни атаки на украинците в четири посоки? Ще стигнат ли до Азовско море?

Анализатори от Американския институт за проучване на войната заговориха за триумф на Въоръжените сили на Украйна 

Украинската войска реализира триумф в региона на Запорожие, където се организира началният стадий от украинското контранастъпление. Това оповестяват от Американския институт за проучване на войната (ISW), представени от украинската осведомителна организация УНiАН.

Според US анализаторите на 10 юни армията на Киев е провела контранастъпателни интервенции в най-малко четири бранша на фронта. По-специално въоръжените сили на Украйна щурмуваха позиции на съветските окупатори в региона на Луганск - към Белогоровка; край Бахмут пък са напреднали на 1400 м (според изказването на представителя на въоръжените сили на Украйна Череватий); на границата на Донецка и Запорожка област (в региона на Болшая Новоселка); покрай Орехов в Запорожие, написа в отчета на ISW.

Украинските сили в западната част на Запорожието са постигнали местни триумфи, прибавят американските анализатори и прецизират, че контраатаките са били югозападно и югоизточно от Орехов.

УНiАН цитира пък военният специалист Сергей Кузан, съгласно който украинските военни сега изследват съветската защита преди началото на контранастъплението. Контраофанзивата ще се смята за сполучлива, в случай че е допустимо да се стигне до Азовско море, изясни той.

Бившият пълководец на полка " Азов " майорът от Въоръжените сили на Украйна Максим Жорин удостовери триумфите на 3-та десантно-щурмова бригада край Бахмут. Според него украинските сили в този момент са ситуирани на позиции, отвоювани от нашествениците, само че съперникът към момента имал огромно преимущество във връзка с числеността на персоналния състав, боеприпасите и на самолетите.

Военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, пък в своя преглед за бойните дейности до 6:00 часа тази заран разгласява карта в своя Телеграм канал, от която излиза наяве, че през нощта боеве са се водили единствено край Великая Новоселка без триумф за Въоръжените сили на Украйна. 

„ Снощи беше първата от четири дни, когато те не нападнаха позициите на (б.а. руския) 291-ви полк южно от Орехово. Очевидно е, че силите на 47-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна не са безкрайни и след съвсем цялостното извеждане от строя на американските бойни машини на пехотата M2 Bradley през предходните дни и осезаемите загуби в нейния танков батальон, е невероятно да реализират пробив без включването на спомагателни сили “, разяснява той.

„ Ето за какво през вчерашния ден украинската армия нападна през Малые Щербаки. Но поради обстоятелството, че местността там е по-насечена, щурмът е осъществен от пехота, която бе докарана на мястото с лека бронирана техника. Всичко това обаче беше известно от руснаците и украинските бойци даже нямаха време да влязат в борба. Те се върнаха обратно “, споделя военният анализатор.

„ По-сериозно беше разузнаването в региона на Велика Новоселка (много на изток от Орехов). Тук украинската войска се опита да премине с „ летящ “ отряд към популации пункт Урожайное и нападна съветските сили в посока Равнополя и Нескучное “, прибавя той.
 Въоръжените сили на Украйна нападнаха Урожайное
Според него не може да се приказва за пробив в региона на Урожайное. „ Факт е, че на север от това населено място. нямаме позиции. И всяко прекосяване на украинските бойци сред височините до обитаемото място е жертван на огромни загуби, защото колоната се обстрелва освен от артилерия, само че и от  ПТУР и то от две страни по едно и също време. Затова този " удар " от тактическа позиция бе на практика неправилен “, разяснява Подоляка. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР