Анализаторът Първан Симеонов коментира за кого е успешно решението за

...
Анализаторът Първан Симеонов коментира за кого е успешно решението за
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Решението за Украйна беше очаквано

Анализаторът Първан Симеонов разяснява за кого е сполучливо решението за Украйна: Решението за Украйна беше предстоящо. От два-три дни стана ясно, че се търси доближаване на позиции основно сред Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната ". Това е триумф за Българска социалистическа партия, безспорно, тъй като Българска социалистическа партия наложи своята визия и ненапълно е триумф за президента. Успех е и на балансьорските умения на Петков и Василев. В едно към този момент можем да сме сигурни - че като комбинативност, адаптивност и еластичност те са с много положителни качества. Борисов беше еластичен, само че тук имаше доста съществено вървене на въже, написа.

Това сподели пред Dir.bg политологът Първан Симеонов, откакто Народното събрание гласоподава България да окаже военна помощ на Украйна, само че не и да даде непосредствено физическо оръжие.
 
" Бе открит баланс освен поради категоричността на Българска социалистическа партия, а и поради категоричността на публичното мнение. Като цяло това си беше съществено въжеиграчество. Друг е въпросът, че това е решение, от което никой няма да е удовлетворен. Това е решение от вида компромис - всеки има защо да се ядосва. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия незабавно може да каже за какво се гласоподава. В същото време " Демократична България " ще каже, че ние сме приели военно-техническа помощ, само че хората от Демократична България, онази част, които са по-независими, ще кажат, че Демократична България са се подвели. Същото споделя и Костадин Костадинов, който гласоподава срещу. Той счита, че в този момент стартира някакво ново летоброене. Като цяло това е някакъв компромис от вида всички да са удовлетворени на ръба на това всички да не са удовлетворени. Факт е, че се откри ваксата. Голяма заслуга за това идва и от самия Киев, който някак легитимира постигнатото като сподели: " Да ние сме ОК с това. " Ясно е, че нещата са съгласувани по-рано ", добави Симеонов.

Според него въпросът в този момент е и западните сътрудници и да кажат ОК.

" С това решение България в по-голяма степен от преди се записва в листата на страните, които оказват помощ военно. Но в това време България си резервира и салдото, без да се трансформира в Унгария, на малко по-особената позиция. Това е България - тя е гъвкава, адаптивна, цели да е добре с всички. Винаги е било по този начин. Помните преди лозунга: " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия ". Мисля, че тук президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков, в действителност, направиха едно и също. Радев и Петков се мъчат да приказват и на двете племена. На Радев му е по-лесно, тъй като той е в президентска роля и към него няма упования, каквито има към Петков. Все отново към Петков има оперативни упования. На Петков по никакъв начин не му беше елементарно да откри салдото. Но като забележим кои са сполучливите политици в най-новата история на България, това са все политици, които са съумели и на двете племена да приказват. Иван Костов, който беше един от най-прозападните политици в България, отхвърли в основния миг албански бежанци. Сакскобурготски, който беше, както пишеше на една стена до Факултета по публицистика, " цар от Българска социалистическа партия ", балансира сред комунистическа България и монархическа България. Борисов същата работа - балансьор. Та и Петков също е балансьор - ръководи коалиция, която е събрала на едно място Българска социалистическа партия и наследниците на Съюз на демократичните сили, имам предвид Демократична България. Рано или късно балансите печелят ", приключи политологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР