Анализ на Националната здравна служба на Великобритания (NHS) показа, че

...
Анализ на Националната здравна служба на Великобритания (NHS) показа, че
Коментари Харесай

След пандемията Великобритания подготвя национален план за психично здраве

Анализ на Националната здравна работа на Англия (NHS) сподели, че броят на пациентите, ориентирани за профилирана психиатрична помощ, е достигнал рекордно високи равнища в края на 2021 година, заяви pharmatimes.com.

Кралският лицей на психиатрите удостовери, че пандемията е довела до невиждано търсене на психиатрично-здравни услуги и психиатрите се стараят с всички сили да преодолеят компликациите и да се оправят с повишеното търсене. Според колежа „ обстановката се трансформира в невъзможна за ръководство “.

През 2021 година 4,3 млн. пациенти са били ориентирани към психиатър във връзка на тревога и меланхолия, отбелязва NHS Digital. Повечето от тях – 1,025 млн. (малко под една четвърт) – са били деца и юноши. Близо 1,4 млн. от всички, изпратени към експерт обаче към момента чакат лекуване.

В подтекста на тази невиждана рецесия представител на държавното управление сподели: „ Ние се ангажираме да подсигуряваме, че всеки има достъп до помощта и препоръките, от които се нуждае, заради което влагаме спомагателни 2,3 милиарда паунда годишно в услуги за психологично здраве до 2023/24 година Това е допълнение към сумата от 500 млн. паунда, която сме дали за справяне с въздействието на пандемията. Ще стартираме общонационална полемика, с цел да представим създаването на нов дълготраен проект за психологично здраве по-късно тази година “.

Днес специалистите считат изрично, че COVID-19 е обрисувал един важен и необятно публикуван проблем – рецесията на психологичното здраве. Според тях изолацията и неналичието на обществени контакти, които потискаха хората през последните две години, са оказали пагубно влияние върху днешната юноша, а рестриктивните мерки и измененията в използването на здравни услугите са довели до това, че по-малко хора са потърсили здравна помощ за своето психологично здраве по време на пандемията и това се отнася с доста огромна мощ за подрастващите, за младите майки, както и за медицинските сестри и личния състав на NHS.

Д-р Ейдриън Джеймс, президент на Кралския лицей на психиатрите, разяснява незабавната потребност от по-активни дейности от страна на държавното управление.

„ Имаме потребност от напълно финансиран проект за услуги за психологично здраве, подсилен в дълготраен проект от планове за нужните експерти, до момента в който страната се оправи с най-големия срив в региона на психологичното здраве, прочут от доста генерации насам “, акцентира той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР