Аналена Бербок, съпредседател на Зелената партия в Германия, ще е

...
Аналена Бербок, съпредседател на Зелената партия в Германия, ще е
Коментари Харесай

Аналена Бербок е кандидатът на Зелените за канцлер на Германия

Аналена Бербок, съпредседател на Зелената партия в Германия, ще е претендентът на еколозите за канцлер на федералните избори през септември, когато партията за първи път ще се бори за канцлерството, оповестиха от Зелените, съобщи " Ройтерс ".

40-годишната съобщи на конференция, откакто бе показана от съпредседателя на партията Роберт Хабек, че ще се бори за обновяване.

" Нови правила би трябвало да бъдат основани , тъй че прогресивното не е изключение, а стандарт ", акцентира тя.
 Зелените за първи път избират претендент за канцлер на Германия в 41-годишната си история
Зелените за първи път избират претендент за канцлер на Германия в 41-годишната си история

Роберт Хабек, Аналена Бербок, Зелените, Германия

Бербок и 51-годишният Хабек бяха главните претенденти.

" Но в последна сметка единствено един може да го направи . Днес е моментът да разглася, че първият претендент за канцлер на Зелените ще бъде Аналена Бербок ", заяви Хабек, представен от Агенция Франс Прес.

Бербок съобщи, че излиза с предложение за цялото общество.

" Климатичните промени са задачата на нашето време, задачата на моето потомство. И надлежно политиките на новото федерално държавно управление да направи отбраната на климата основа във всички браншове ", означи тя.

Кандидатът на Зелените в никакъв случай не е заемала пост в държавното управление.

" Другите се борят за опазване на статуквото. Убедена съм, че тази страна се нуждае от ново начало, което да отговори на новите провокации през идващите десетилетия ", разгласи Бербок.

Ако Зелените завоюват изборите, те вероятно могат да се коалират със социалдемократите и Свободните демократи. Друг вид е коалиция със социалдемократите и Левицата.

На този стадий обаче по-вероятният сюжет е Зелените да се причислят към съдружно държавно управление на консерваторите на Ангела Меркел.

Издигането на претендент за канцлер от Зелените се случва за първи път в 41-годишната им история.

40-годишната Бербок е експерт по интернационално право и години наред е подготвяла външната и климатична политика на партията зад кулисите.

Кандидатът на Зелените има действителен късмет да заеме най-висшия пост в немската политика в края на годината . Социологическите изследвания демонстрират, че Зелената партия в момента е втора на национално равнище с 21-23% след консерваторите на Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР