Аминчон Исломов и баща му Исроил Исломов, които разследващите смятат

...
Аминчон Исломов и баща му Исроил Исломов, които разследващите смятат
Коментари Харесай

Заподозрените за съучастие в терористичната атака срещу Крокус обжалваха ареста си

Аминчон Исломов и татко му Исроил Исломов, които проверяващите считат за съучастници на нападналите концертната зала " Крокус Сити Хол " край Москва на 22 март, апелираха решението на съда да ги остави в ареста. Това оповестява РИА Новости. Общо осем души бяха задържани по отношение на терористичната офанзива, в това число четирима обвинени непосредствено в офанзивата против Крокус. Семейство Исломови първи апелират ареста. Все още не е известно по кое време ще бъде прегледана жалбата.
Братът на Аминчон Исломов Диловар също беше задържан по съмнение за съучастничество. И тримата са съветски жители. Диловар Исломов беше притежател на автомобил " Рено ", който продаде на един от хипотетичните причинители на атентата малко преди терористичната офанзива. Документите за колата обаче не са възобновени.
И тримата Исломови не се признават за отговорни и настояват, че не са знаели за готвещия се терористичен акт. Разследването счита друго. Според неговата версия бащата и двамата братя са били част от незаконната група и са помагали на останалите й членове, а Аминчон Исломов сякаш е първият, който е взел участие в подготовката на терористичната офанзива. Както написа " Комерсант " базирайки се на следствието, братята са събрали информация, настанили са бъдещите реализатори и по-късно са им обезпечили превоз.
По последни данни 143 души са станали жертви на нападението против Crocus City Hall. Правоохранителните органи оповестиха задържането на четиримата хипотетични причинители на терористичната офанзива, това са родом от Таджикистан Далерджон Мирзоев, Сайдакрами Рачабализода, Шамсидин Фаридуни и Мухамадсобир Файзов. Освен тях и Исломови, по случая е задържан и Алишер Касимов, който е давал жилището чартърен на Шамсидин Фаридуни.
По-рано беше обявено за закани към юристите на задържаните, като бе обявено, че техните юристи са били предоставени на страната. Не е ясно дали Исломови са подали тъжба против ареста по съвет на юрист или сами.
Афганистанският клон на приетата за терористична организация " Ислямска страна " разгласи присъединяване си в офанзивата. Руската държавна медия РИА Новости през вчерашния ден съобщи, че хипотетичните нападатели на Crocus City Hall са били вербувани посредством телеграм канала Voice of Khorasan, който принадлежи на афганистанското крило на Ислямска страна. Руският президент Владимир Путин също сподели, че терористичната офанзива е осъществена от " радикални ислямисти ". Представители на съветските управляващи обаче загатват и за така наречен украинска диря, което в Киев изрично отхвърлят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР