Амихай Елияху, министър по въпросите на Йерусалим и културното наследство

...
Амихай Елияху, министър по въпросите на Йерусалим и културното наследство
Коментари Харесай

Израелски министър призова за атомна бомба върху Газа

Амихай Елияху, министър по въпросите на Йерусалим и културното завещание на Израел, съобщи, че хвърлянето на атомна бомба върху бранша Газа е " една от опциите " за развиване на спора, само че след остри рецензии разгласи, че не е бил свестен вярно, оповестяват локални медии и Телеграм канали.

Изказването му беше остро наказано от управляващите и от израелските политици.

По-късно Елияху се опита да опровергае обвиняванията и написа в обществените мрежи, на всеки разумен човек е ясно, че забележката му за атомната бомба е била чисто метафорична.

" На всички е ясно, че думите за атомната бомба са метафора. Но ние в действителност имаме потребност от мощен, несъразмерен отговор на терора, който да покаже на нацистите и техните последователи, че терорът е недопустим. Това е единствената формула, благодарение на която демократичните страни могат да се оправят с тероризма ", написа Елияху.

Зради това си изказване той бе отхвърлен от премиера Бенямин Нетаняху. Министри от израелската държавното управление обаче считат за безсмислено отстраняването на сътрудника им Амихай Елияху от съвещанията на кабинета, съобщи
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР