Амихай Елияху е от крайнодясна партия в коалиционното правителствоИзраелският премиер

...
Амихай Елияху е от крайнодясна партия в коалиционното правителствоИзраелският премиер
Коментари Харесай

Нетаняху отстрани министър, предложил ядрен удар по Газа

Амихай Елияху е от крайнодясна партия в съдружното държавно управление

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху през днешния ден наказа член на кабинета си който наподобява изрази подготвеност да поддържа концепцията Израел да извърши нуклеарен удар в линията Газа, където войната против " Хамас " нанася от ден на ден жертви измежду цивилните палестинци, съобщи Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция и Нова.

Канцеларията на Нетаняху разгласява изказване, в което се споделя, че министърът на културното завещание Амихай Елияху от крайнодясна партия в съдружното държавно управление е бил краткотрайно отхвърлен от съвещанията на кабинета " до второ разпореждане ".

Към Елияху бе отправено питане в радиоинтервю по отношение на хипотетичната опция за нуклеарна офанзива. " Това е един от методите ", отговори той. Коментарът му бе оповестен в арабски медии, скандализира главните израелски медии и бе избран като " недопустим " от американски представител.

" Изявленията на Елияху не се основават на действителността. Израел и Силите за защита на Израел работят в сходство с най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да се избегне нанасянето на щета на почтени хора. Ние ще продължим да го вършим до нашата победа ", съобщи канцеларията на Нетаняху.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР