Ами ако Румен Радев излезе прав..., простодушно каза по една

...
Ами ако Румен Радев излезе прав..., простодушно каза по една
Коментари Харесай

Какво би станало, ако Русия победи?

" Ами в случай че Румен Радев излезе прав... ", простодушно сподели по една от националните телевизии един академични професор, човек безспорно просветен и мислещ, само че като че ли възприел изконно българската житейска страх " да не се мина и да не настина ",  

Опасение, което, несъмнено, не е учредено върху някакви полезности, било то европейски или цивилизационни, нито е симптом за целенасочена политика, а е просто отзвук на простонародното: " дали този път ще познаем кой ще победи, с цел да застанем на негова страна, или отново ще се минем, като изберем губещите... "

Върху тази простонародна и ненапълно всенародна даже страх, споделяна, както се вижда, и от представители на най-образована част от обществото ни, значително се крепи другояче необяснимото доверие, маркирано от социолозите, към напълно посредствени политици като Румен Радев или към хитреци като Костадин Костадинов. 

Радев, Нинова и Костадин просто желаят Русия да победи

Може, при положително предпочитание, да се допусна, че макар пропутинската си политика президентът е безвъзмезден в своите визии и в действителност си мисли, че победа на Русия ще бъде от изгода за България. В случая би трябвало да се означи и неизбежното и досадно двуличие, с което обществото ни привикна и което като че ли към този момент не вижда. Защото няма (или най-малкото не би трябвало да има) човек, който да не осъзнава, че в случай че демократичният свят не оказва помощ на Украйна, то Русия, с големите си човешки, суровинни и военни благоприятни условия, ще завоюва войната.

И всичките приказки и уверения на Румен Радев, на Корнелия Нинова, на Костадин Костадинов и на техните депутати, че желаят мир, в действителност значат не друго, а предпочитание Русия да победи, което в случай че не е користно, се крепи може би на убеждението, че след тази победа ще настъпи преференциален за България " мир ".

Най-вероятно съветските и проруските ни политици виждат изгодите за България по следния метод: Западът последователно, а пък може и бързо, ще анулира глобите против Русия, след което стопанското развиване на Европа, а около него и това на България ще дръпне мощно напред. Към страната ни още веднъж ще потече на ниска цена съветски газ, ще се усилят вложенията, ще заприиждат още веднъж съветски туристи и изобщо ще настанат времена на благополучие и развиване, изключително за нас - българите, тъй като този път не сме се минали, а сме познали спечелилия и сме се прилепили към него. И заради тази причина ще сме напълно подобаващи за медиатори сред Русия и Европейския съюз.  

Какво би станало, в случай че Русия в действителност победи?

Съвсем евентуално е след тази мислена победа Русия на Путин да избие без съд и присъда минимум 20-30 хиляди украинци, да осъди на гибел или да дълги години затвор минимум 50 до 100 хиляди души, да покрие Украйна с концлагери, да разгласи всичко това за " денацификация ", само че на нас и на много наши управници няма какво да ни пука, ние ще си гледаме България и българските ползи, тъй като сме, нали, националисти и родолюбиви българи. Или най-малкото консерватори. 

Разбира се, Русия ще си присвои огромна част от Украйна и ще наложи в остатъка ѝ покорно на Путин тоталитарно ръководство, само че това нас изобщо не ни визира, ние ще си се радваме на евтиния газ. 

Такива са най-общо са вижданията на българските путинисти. И в случай че приемем, че са безкористни, то те при всички случаи са разследване на недодялано въображение. Защото в случай че се стигне до импорт на на ниска цена газ, който си показват като главната изгода от въображаемата съветска победа, то евтинията няма да трае повече от няколко месеца, след което цените още веднъж ще си стигне до предходните пределни висоти, като Русия към този момент доста по-нагло ще ги използва за стопанско и политическо изнудване. С газовото изнудването ще се ускори и въздействието на проруските ни партии и на " Възраждане " като съветска партия под прикритие. Като крайната цел на тези партии ще бъде излизане на България от един така и така обзет от националистически и центробежни сили Европейския съюз.  

Резултатът: бедна и изолирана България

А постигането на тази цел неизбежно ще докара страната ни до дългогодишен стопански застой, до публично изродяване, сходно на това в Русия, с заплахата България да бъде отхвърлена, може би вечно, от общността на развитите страни. 

Но след думите на президента Румен Радев, че Украйна желае да води война за сметка на Европа, догатките, че пропутинските му увлечения се дължат на нелепост, а не на изгода, към този момент могат да бъдат сменени с доста по-вероятната опция за целенасочени негови дейности. При всички уверения, че се подхващат в името на България, те в действителност съставляват изменничество таман по отношение на избора на България. Нещо, което напомня дейностите на тогавашния украински президент Янукович, който се опита да размени европейският избор на Украйна с евроазиатски. Знаем какви бяха следствията... 

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР