Американците имат повече дългове от когато и да е било.

...
Американците имат повече дългове от когато и да е било.
Коментари Харесай

Дългът на американските домакинства достигна рекордните 15 трлн. долара

Американците имат повече задължения от по всяко време било. Ръстът на разноските по кредитните карти и покупките на жилища докара до нарастване на дълга на американските семейства с 313 милиарда $, или 2,1%, през второто тримесечие на 2021 година, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на данни на Федералната аварийна банка на Ню Йорк.

Това е най-големият растеж в номинално изражение от 2007 година насам, както и най-голямото процентно нарастване от повече от седем години.

Към края на юни американските консуматори са имали дълг от 14,96 трлн. $ – най-голямата сума в историята. Това е с 812 милиарда $ повече спрямо края на 2019 година, преди да светът да бъда обиден от пандемията от ковид.

Задълженията по кредитните карти са нарастнали със 17 милиарда $ през интервала април-юни, само че все пак остават със 140 милиарда $ под нивото от края на 2019 година

Задълженията по ипотечните ĸpeдити, които имат максимален дял в общия дълг на семействата, са нарастнали с 282 млн. $ до 10,44 трлн. $. Цели 44% от отговорностите по ипотечните заеми са насъбрани през последната година, като включително влизат както новите зaeми, по този начин peфинaнcиpaнeто нa cтapи отговорности.

Макар че жилищният пазар в Съединени американски щати е парещ и заемите за закупуване на жилища са на рекордни нива, към момента има 2 млн.ĸpeдитoпoлyчaтeли, които могат да имат финансови проблеми, откакто изтече настоящия сега мораториум върху ипотечните заеми, разяснява Джоел Скъли от Центъра за микроикономически данни в клона на Фед в Ню йорк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР