Американското списание Time за първи път съставя списък от 100

...
Американското списание Time за първи път съставя списък от 100
Коментари Харесай

Само четири автомобилни марки стигнаха до 100-те най-влиятелни компании на Time

Американското списание Time за първи път сформира лист от 100 компании, които съгласно неговите специалисти имат най-забележимо „ въздействие върху бъдещето “. Любопитното е, че в него са включени единствено четири автомобилни производителя, а два от тях са американски: General Motors, Tesla, Volkswagen и BYD.

Редакторите на Time са избрали фирмите в листата въз основа на няколко основни фактора. Те включват приложимост на дейностите, влияние върху света, нововъведения, упоритост и триумфа. Резултатът е лист със 100 компании, които са разграничени в няколко категории.

Американският тръст General Motors зае място в категорията " Титани " дружно със обществената мрежа Фейсбук, интернет търговеца Alibaba и софтуерните колоси Samsung и Microsoft. Редакторите на Time похвалиха GM за нейния принос в зеленото бъдеще на превоза.

В началото на април концернът показа електрическия джип Hummer EV, а предходната седмица дебютира индустриална версия на електрически кросоувър Lyriq - дело на марката Cadillac.

Друга американска марка Tesla, попада в категорията " Разрушители ", присъединявайки се към Huawei, Airbnb и другата компания на Илон Мъск - SpaceX. Съставителите означават ролята на Tesla в електрификацията на автомобилната промишленост и нейното развиване в региона на възобновимата сила, в това число слънчеви панели за покривите на домовете ни.

Германският Volkswagen завоюва място в категория " Лидери " за блян към лидерска позиция в региона на електрическите транспортни средства. Компания на Volkswagen в категорията вършат Twitter, Apple, Nike и Mastercard. Марката завоюва надпреварата за Световна кола на годината 2021 с електрическия кросоувър ID.4, който победи Honda e и Toyota Yaris.

И най-после, четвъртата автомобилна марка в листата е китайската BYD и още веднъж за същата активност - разширение на мащаба на произвеждане на електрически транспортни средства. BYD беше класиран в категорията „ Иноватори “ дружно с TikTok, Nvidia, IKEA, Netflix, Spotify и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР