Американското разузнаване предупреждава, че бойци от шиитската групировка Хизбула“ може

...
Американското разузнаване предупреждава, че бойци от шиитската групировка Хизбула“ може
Коментари Харесай

Politico: Американското разузнаване предупреждава за възможни атаки на Хизбула срещу САЩ

Американското разузнаване предизвестява, че бойци от шиитската формация " Хизбула “ може да извършат офанзиви на територията на Съединени американски щати или против дипломати на Вашингтон в чужбина, оповестява.

Официални лица считат, че " първо подкрепяната от Иран въоръжена формация ще удари американските въоръжени сили в Близкия Изток... Американското разузнаване събира информация по отношение на " Хизбула “, която демонстрира, че обмисля опцията за осъществяване на офанзиви против американски боен или дипломатически личен състав “, означават от редакцията.

" Вероятността от офанзива на територията на Съединени американски щати също нараства, защото напрежението в района ескалира “, написа още Politico. Изданието акцентира, че източници в американската администрация не са обяснили за каква офанзива може да става дума. По думите им обаче " Хизбула “ има " необятна интернационална мрежа, която би разрешила на групировката да употребява сътрудници, с цел да извърши офанзива в Съединени американски щати “. В същото време, съгласно оценките на разузнаването, други групировки в Близкия Изток не разполагат с сходни благоприятни условия.

Politico написа, че нахлуване на територията на Съединени американски щати или против американски военни или дипломати в чужбина " би било удар за администрацията на Байдън “. " Също по този начин евентуално би заело Съединени американски щати с Близкия Изток в миг, когато се пробват да съсредоточат ресурсите за национална сигурност върху противодействието на Китай и Русия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР