Американското разузнаване потвърди, че ръководителят на руската частна военна компания

...
Американското разузнаване потвърди, че ръководителят на руската частна военна компания
Коментари Харесай

Американското разузнаване потвърди смъртта на Пригожин

Американското разузнаване удостовери, че ръководителят на съветската частна военна компания Вагнер Пригожин е умрял при самолетна злополука. Това написа ​​Wall Street Journal.

Министерството на защитата на Съединените щати отхвърли информацията, че самолетът Пригожин е бил свален с ракета " земя-въздух ". Руският президент Владимир Путин назова злополуката " покруса " и изрази съболезнования на околните на починалите. А украинският президент Зеленски отхвърли изрично страната му да има нещо общо с случая и загатна, че отговорността е на Кремъл.

Това е една от най-масираните въздушни офанзиви на Крим, единствено ден откакто Киев съобщи, че е направил десант в югозападната част на полуострова. Целите са били покрай Севастопол, който се намира щаб квартирата на съветския Черноморски флот. Вчера ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов съобщи, че напъните на Украйна да си върне Крим няма да се лимитират единствено до въздушни удари, съобщи БНР.

По-рано тази заран съветското министерство на защитата заяви, че е свалило една изстреляна от Украйна ракета над Калужка област, която граничи с Подмосковието и напоследък непрекъснато е обект на набези с дронове. В Москва двете огромни летища " Внуково " и " Домодедово " рано тази заран краткотрайно преустановиха полетите, оповестиха съветските авиационни управляващи.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви за несполучливо нахлуване на съветските сили край Купянск и Авдеевка в Донецка област, където нанасят артилерийски удари, както и в региона на Новогоровка на Луганска област. Ракетни удари по цели в южна Украйна са изсрелвани през нощта от Черно и Азовско море, заяви Генералният щаб.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР