Американското посолство в София излезе със специален поздрав към Александър

...
Американското посолство в София излезе със специален поздрав към Александър
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в София пожела успех на Везенков в НБА

Американското посолство в София излезе със специфичен привет към Александър Везенков.

Спортист номер 1 на България за предходната година стана вторият наш баскетболист, който ще играе в НБА след сегашния президент на федерацията Георги Глушков.

След 5 година в гръцкия гранд " Олимпиакос " Везенков мина в " Сакраменто Кингс ", а ето какво написаха от посолството:

" Браво на Alexandar Vezenkov за представянето му в сезона на Евролигата като най-полезен състезател и за подписването на контракта му с NBA Sacramento Kings! Прекрасната България изпраща още един състезател в НБА, а ние му желаем триумф от София до Сакраменто! ", пишат в своя профил в обществената мрежа „ Facebook “ от американското посолство, до момента в който медиите зад Океана също означиха прехвърлянето на Везенков.

„ Той е съвършен за Кингс. Везенков е същински палач, изключително когато става дума за пресечки зад тила на отбраната. А също така е явно, че е превъзходен стрелец. И отива в тим, който обкръжава звездите си Сабонис и Фокс точно със стрелци “, написа Сам Весени, който е виновен за баскетболната секция на една от спортните библии оттатък Океана - The Athletic.

Сам Амик от същото издание, добавя, че това е отличен ход за " кралете ", които по думите му са се сдобили с НБА правата на Везенков с трансфер от Кливланд за " безусловно нищо ".

Българското крило бе определен от Бруклин под №57 в Драфта преди 6 години, по-късно Нетс го пратиха в Кливланд като част от договорката с няколко тима за Джеймс Хардън, а предишното лято Кингс се снабдиха с правата му в подмяна на избор №49.

И в The Ringer не пестят похвали по адрес на 27-годишният българин. " В момента той е развил доста уменията, за които съм писал преди години. Харесвам го ", написа в материала си журналистът Кевин О`Конър.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР