Американското министерство на финансите заяви, че променя дефиницията си за

...
Американското министерство на финансите заяви, че променя дефиницията си за
Коментари Харесай

САЩ променят дефиницията си за автомобили с повишена проходимост


Американското министерство на финансите съобщи, че трансформира дефиницията си за коли с нараснала проходимост, известни като " Ес Ю Ви " (SUV), с цел да дават отговор повече модели на " Тесла " (Tesla), " Дженерал Моторс " (General Motors) и други локални производители на изискванията за приемане на федерален данъчен заем, в размер до 7 500 $, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решението на американското ведомство последва обществените рецензии от страна на изпълнителният шеф на " Тесла " Илон Мъск към предходните стандарти, които би трябвало да покриват колите, с цел да се впишат в този клас. Същевременно производители като " Дженерал Моторс " и " Форд Мотор " (Ford Motor) лобират за смяна на условията преди въвеждането на окончателните правила, които ще бъдат оповестени идващия месец.

Промяната покачва ограничаването на цените на дребно на моделите, които могат да се възползват от федералния данъчен заем, от 55 000 $ на 80 000 $, като обгръща модели като " Тесла Модел Уай " (Tesla Model Y), " Кадилак Лирик " (Cadillac Lyriq), " Форд Мустант Мач-И " (Ford Mustang Mach-E) и " Фолксваген Ай Ди 4 " (Volkswagen ID.4).

Преди това някои или всички конфигурации на тези модели не отговаряха на изискванията, тъй като не тежаха задоволително, с цел да бъдат считани за коли ти Ес Ю Ви съгласно стандартите на Министерството на финансите.

" Дженерал Моторс " приветства днешната смяна, като съобщи, че " съгласуването на класификацията ще обезпечи нужната изясненост на потребителите и търговците, както и на регулаторите и производителите ".

Федералните данъчни заеми са част от американския Закон за понижаване на инфлацията, който беше утвърден през август. Съгласно законопроекта Ес Ю Ви-тата могат да бъдат на цена до 80 000 $, с цел да дават отговор на условията за данъчни заеми за електрически автомобили, до момента в който колите, седаните и комбитата би трябвало да бъдат на оптималната цена от 55 000 $.

Финансовото министерството не са дали отговор на питане на Си Ен Би Си за коментар по въпроса. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР