Американското космическо ведомство даде зелена светлина за полета на новата

...
Американското космическо ведомство даде зелена светлина за полета на новата
Коментари Харесай

НАСА даде зелена светлина за полета на новата капсула на „Спейс екс“

Американското галактическо ведомство даде зелена светлина за полета на новата капсула на " Спейс екс " до Международната галактическа станция (МКС), предадоха международните организации.

След полученото позволение ракета-носител " Фалкон-9 " на частната компания " Спейс екс " ще изведе в орбита капсулата " Пилотиран Дракон " на 2 март. Стартът ще бъде сбъднат от галактическия център " Кенеди " на НАСА в щата Флорида. Но за тестовия полет на борда на капсулата няма да има астронавти, а единствено манекен със датчици и инсталация, облечен в галактически костюм на " Спейс екс ".

Полетът, очакван за 2 март, ще бъде еднакъв с този, с който би трябвало да се насочат към МКС двама астронавти по-късно тази година, вероятно през месец юли. Капсулата разполага със седем места. Тя би трябвало да се скачи с орбиталната станция на 3 март, след което ще се разкачи и ще се завърне още веднъж на Земята на 8 март. Целта на настоящия тестов старт е да се откри какъв брой сигурен ще бъде полетът, преди той да бъде изпълнен с астронавти на борда.

" Спейс екс " има много богат опит в полетите до МКС от 2012 година насам, означават международните организации. За този интервал компанията реализира 15 полета до орбиталната станция с товарната версия на капсулата " Дракон ". Сега предизвикването е доста по-голямо, защото критериите за сигурност при пилотирани полети са доста по-високи./ Българска телеграфна агенция

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР