Американското издание на Блумбърг“ съобщи, че в новия бюджет на

...
Американското издание на Блумбърг“ съобщи, че в новия бюджет на
Коментари Харесай

Суверенитет или пари

Американското издание на „ Блумбърг “ заяви, че в новия бюджет на Евросъюза, ясно е посочено – в случай че не се гласоподава „ в крайник “ с главните страни, наказването ще бъде в евро. На тези страни освен няма да им се дадат пари от общия бюджет, само че също по този начин ще би трябвало да си заплащат и за „ Обединена Европа “. На първо място това ще засегне поляците и народите на балтийските страни, които слушат повече Вашингтон, а по-късно Меркел и Макрон, макар че би трябвало да е тъкмо противоположното. Това ще получат и унгарците, които имат „ прекомерно доста суверенитет “, не желаят да видят Сорос и не одобряват мигрантите.

Или казано просто, в този момент от Старата Европа ще зависи кой, какъв брой и защо ще получава пари. Пак тя ще взема решение дали балтийските страни или поляците заслужават да получат пари или не. Ако на Германия й харесва по какъв начин се държи България, тя ще й отпусне стотинки от общия бюджет, а в случай че не й харесва реториката на самостоятелния Орбан, тя няма да го направи. Нещо повече, в този момент същата тази България ще бъде задължена да заплати от личния си джоб всички разноски на Европейски Съюз, както за фермерите, по този начин и за мигрантите, а също по този начин и за ЛГБТ и други „ просветителни наслади “. А парите там са обилни. От 2004 година до 2011 година Полша е получила от Европейски Съюз към 11 милиарда евро годишно, а Литва към 1,3 милиарда евро.

„ Разделът от новия бюджет на тематика “Политика на доближаване и ценности” е написан по подобен метод, че да се понижи количеството на парите, предопределени за източноевропейските националисти… Но въпреки всичко те се надяват, че това предложение на Европейската комисия ще провокира отрицателна реакция в доста страни. Предстои дълъг и извънредно комплициран развой на координиране. Това е добра вест за водачи като Орбан и Качински. „ В дълготраен проект обаче, източноевропейските страни евентуално ще получат по-малко пари, в сравнение с преди “, обобщава „ Блумбърг “.

(Със съкращения,
превод Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР