Американският здравен регулатор одобри днес второ хапче срещу COVID-19, като

...
Американският здравен регулатор одобри днес второ хапче срещу COVID-19, като
Коментари Харесай

Второ хапче срещу Ковид одобрено в САЩ. Има ли ефект

Американският здравен регулатор утвърди през днешния ден второ хапче против COVID-19, като обезпечи по този метод още едно елементарно за приложимост лекарство в борбата с разпространяването на разновидността Омикрон на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди лекарството " Молнупиравир " на компанията " Мерк " единствено ден, откакто регулаторът даде зелена светлина на друго хапче, това на компанията " Пфайзер ".

Нейното хапче " Паксловид " евентуално ще стане желано лекарство против вируса, с помощта на по-добрите си клинични индикатори и по-слабите странични резултати.

Вследствие на това хапчето на " Мерк " се чака да играе по-малка роля в битката с пандемията, в сравнение с се предвиждаше единствено преди няколко седмици.

Неговата дарба да предотвратява по-тежко протичане на COVID-19 е много по-малка от в началото оповестеното, а инструкцията за приложимост ще предизвестява за вероятни съществени странични резултати, в това число опция за увреждане на плода при бременни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР