Американският вицепрезидент Майк Пенс подкрепя позицията на бившия шеф на

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс подкрепя позицията на бившия шеф на
Коментари Харесай

Пенс подкрепя Помпео: WikiLeaks може да действа в интерес на Русия

Американският вицепрезидент Майк Пенс поддържа позицията на някогашния началник на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ), Майк Помпео, който в този момент заема длъжността държавен секретар, че WikiLeaks може да работи в полза на Русия, разяснява Пенс по СиЕнЕн, представен от ТАСС.

На 17 април 2017 година Помпео, който оглавява Централно разузнавателно управление на САЩ през 2017-2018 година изяснява, че WikiLeaks е " недържавна вражеска работа, която работи, подстрекавана от страни като Русия ".

" Да, изцяло сме съгласни с това. Ето за какво Министерството на правораздаването желае изгонването на Асандж ", добавя вицепрезидентът на Съединени американски щати, отбелязвайки нуждата от правдивост и правораздаване по отношение на създателя на WikiLeaks.

Пенс изяснява, че Асандж е взел участие в една от най-големите акции в американската история, за компрометиране на класифицирана информация.

Вицепрезидентът на Съединените щати добавя, че създателят на WikiLeaks е изложил на заплаха американската войска и че той би трябвало да бъде съден.

Коментирайки позитивните забележки на американския президент Доналд Тръмп за WikiLeaks по време на предизборната акция през 2016 година, когато организацията разгласява вътрешна преписка на Националния комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати, Пенс отбелязва, че " президентът на Съединени американски щати, както и медиите, постоянно приветства информация, само че това никога не е утвърждение. "

Доналд Тръмп съобщи, че не знае " нищо за WikiLeaks ", часове след ареста на Асандж, и две години откакто постоянно цитира информация за Хилъри Клинтън по време на първата си акция.

" Не знам нищо за WikiLeaks. Не е моя работа. Видях какво се случва с Асандж ", изясни той в Белия дом, представен от " Евронюз ".

" Надявам се, че хората виждат позорното държание на Хилари Клинтън, както разкри WikiLeaks. Тя не става за президент ", изяснява Тръмп в Туитър на 11 октомври 2016 година

Основателят на WikiLeaks, Джулиан Асандж, бе задържан в четвъртък от английската полиция в еквадорското посолство в Лондон въз основа на заповед от 29 юни 2012 година за това, че не се е явил в съда.

През 2012 година журналистът потърси леговище в дипломатическата задача на Еквадор в Лондон, с цел да избегне изгонване в Швеция, където е задържан по отношение на обвинявания в " полова насила и тормоз ", както и за обезчестяване.

Основното безпокойство на създателя на WikiLeaks е, че Швеция ще го депортира в Съединени американски щати, където австралиецът може да лежи 35 години в пандиза или да получи смъртно наказване за издание на секрети документи на Държавния департамент, обвиняванията, които Асандж отхвърля и назовава - политически стимулирани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР