Американският вицепрезидент Майк Пенс, който отговаря за усилията на САЩ

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс, който отговаря за усилията на САЩ
Коментари Харесай

Майк Пенс: Рискът за американците от новия коронавирус е нисък

Американският вицепрезидент Майк Пенс, който дава отговор за напъните на Съединени американски щати в битката с разпространяването на новия ковид, сподели, че рискът за американците от болестта си остава невисок, съобщи Ройтерс.

Пенс съобщи също по този начин, че в идните 12 часа летищата в Южна Корея и в Италия - двете страни, наранени най-тежко от болестта с ковид, с изключение на Китай - ще стартират да правят инспекции на всички пасажери за възможна болест.

Пенс увери, че медикаменти, които да оказват помощ на хора, инфектирани с новия ковид, могат да бъдат разполагаем до лятото или до началото на есента, само че ваксина против новия ковид, може да не бъде разполагаем преди края на годината или началото на идната година. Първите клинични проучвания за ваксина могат да стартират в идните шест седмици, добави Пенс, представен от Българска телеграфна агенция.

Лекарството Remdesivir, което е антивирусен медикамент на американската фармацевтична компания Gilead, към този момент беше употребявано за лекуването на двама инфектирани в Съединени американски щати и Франция. Екипът, лекувал френския пациент, е дал лекарството интравенозно и споделя, че това лекуване е било обещаващо, тъй като е работило непосредствено върху вируса, с цел да попречи на мултиплицирането му, показва Франс прес.

Същевременно фармацевтичната компания Pfizer заяви, че е идентифицирала някои антивирусни съединения, които имат капацитета да подтискат вируса и че в този момент взаимодейства с трета страна, с цел да следи действието на тези съединения, които е създала. Компанията добавя, че се надява резултати от това наблюдаване да има до края на март и в случай че те са сполучливи, то тя се надява да стартира тествания до края на годината, съобщи Ройтерс. Главният теоретичен шеф на компанията Майкъл Долстън беше един от представителите на фармацевтичната промишленост, срещнали се с американския президент Доналд Тръмп през вчерашния ден в Белия дом.

Вицепрезидентът Пенс пък сподели, че фармацевтичните компании ще основат консорциум, който да работи върху ковид, съобщи Ройтерс. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че неговата администрация е поискала от фармацевтичните компании да ускорят работата по създаване на ваксина против ковид, съобщи Ройтерс.

Лидерът на републиканското болшинство Сената на американския Конгрес Мич Макконъл съобщи, че желае горната камара да одобри законопроекта за бюджета за битката с разпространяването на ковид в идните две седмици. Законопроектът се чака да обезпечи милиарди долари за напъните в тази битка. Долната камара на Конгреса се чака да гласоподава по своя версия на законопроекта най-рано в сряда, съобщи Ройтерс.

Четири нови смъртни случая на американска територия на инфектирани с новия ковид, бяха регистрирани през вчерашния ден, предадоха международните организации. С това общият брой набъбна на 6. Всичките умряли са от щата Вашингтон, като петима са в окръг Кинг, а един в окръг Снохомиш, покрай границата с Канада.

Над 90 случая на болест има към този момент в Съединени американски щати. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР