Американският вестник The New York Times (NYT) съобщава, че гаубиците,

...
Американският вестник The New York Times (NYT) съобщава, че гаубиците,
Коментари Харесай

NYT: Западната артилерия, доставена в Украйна, често се поврежда, ремонтират я в Полша

Американският вестник The New York Times (NYT) оповестява, че гаубиците, доставени на Украйна от западните страни, постоянно излизат от строя заради доста високата активност на тяхното потребление . Според изданието това се е трансформирало в сериозен проблем за страните от НАТО и за решаването му в Полша са основани специфични уреди за ремонт и поддръжка на тази военна техника .

Авторите на обявата пишат, базирайки се на американски и украински източници, че към една трета от 350-те западни гаубици, предоставени на Киев, са непрекъснато в неработещо положение .

Според вестника украинската войска в този момент употребява сред 2000 и 4000 снаряда дневно, а съветската войска постоянно изстрелва още повече артилерийски снаряди . Такива темпове водят до бързо изхабяване на гаубиците (в обявата по-специално се загатват системите М-777, доставени на Украйна от САЩ), те губят акуратност и обхват на пукотевица и би трябвало да се сменят цевите им.

На бойното поле това е невероятно, по тази причина гаубиците се изпращат за ремонт в Полша. Представители на НАТО отхвърлят да разясняват данните за тази стратегия, само че удостоверяват, че западните страни вършат всичко допустимо, с цел да поддържат украинските оръжия в бойна подготвеност.

Износването на гаубиците М-777 може да се изясни частично с особеностите на структурата им, счита New York Times. Те са направени най-вече от исполин: този материал е доста по-лек от стоманата, само че не й отстъпва по мощ . Такава артилерия е доста по-лесна за напредване и подготовка за борба.

Въпреки това, когато Съединени американски щати използваха тези гаубици по време на споровете в Ирак и Афганистан при започване на 2000-те години, броят на изстрелите и интензивността на войната като цяло бяха доста ниски, в сравнение с в Украйна, написа вестникът.

Изданието напомня, че Пентагонът изпрати на Украйна 142 гаубици М-777, което е задоволително за съоръжение на осем батальона . Тази артилерия употребява 155-мм снаряди западен пример, които също се доставят на Киев от западни страни.
 РИА
РИА " Новости ": Руски " Пеницилин " против американските гаубици в Украйна

Решение на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР