Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото

...
Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото
Коментари Харесай

Надал: Исках да бъда на четвъртфинал, но за това трябваше да играя по-добре

Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото състезание на Съединени американски щати с 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 на осминафиналите. Мачът продължи 3 часа и половина, като американецът го затвори при втория си мачбол.

По този метод той лиши поставения под номер 2 в схемата на шампионата от това да се завърне като №1 в международната класация. За това на Рафа му трябваше единствено да се класира за четвъртфиналите, като в същото време Каспер Рууд и Карлос Алкарас да не се класират на край или завоюват шампионата.

Така за първи път през годината Рафаел Надал, който преследваше рекордна 23-а купа от Големия шлем бе надвит в огромен шампионат. Той отпадна и преди полуфиналите на " Уимбълдън ", само че там се отхвърли поради разкъсан мускул на корема.

В същото време Надал сервираше неприятно и нямаше положителни ретури - нещо изцяло нетипично за него. Испанецът направи 9 двойни неточности, като направи и единствено 33 печеливши удари против 48 за американеца.

С триумфа Тиафо прекъсна и серията на Надал от 17 следващи шампионата от Големия Шлем, в които се класира най-малко за четвъртфинал.

" Той игра добре, правеше доста неща на корта. Аз също имаш своите шансове, желаех да бъда на четвъртфинал, само че за това трябваше да играя по-добре ", призна след загубата 36-годишният Надал.

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе против руснака Алексей Рубльов, който реализира чиста победа против британеца Камерън Нори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР