Американският технологичен гигант Intel ще открие нов и модерен изследователски

...
Американският технологичен гигант Intel ще открие нов и модерен изследователски
Коментари Харесай

Технологичен гигант отваря модерен изследователски център в Румъния

Американският софтуерен колос Intel ще открие нов и съвременен проучвателен център в Румъния. Офисът, който ще отвори порти през декември, се намира в третия максимален град в страната - Тимишоара и ще се простира на 2400 кв. м.

Центърът на Intel в Тимишоара е профилиран в изработването на програмен продукт за компютърно виждане и приложения за изкуствен интелект.

Първоначално той ще разкрие 130 нови работни места, които ще набъбнат до 200 през идващите 3 години. Компанията стартира интервенции в Тимишоара предходната есен, като погълна американския стартъп Movidius, който имаше офис в града.

Технологичният център ще е ситуиран в Openville - комплекс от разбъркан вид, в който са вложени над 220 млн. евро. Комплексът включва 7 бизнес здания,а офисната му част е с обща отдаваема повърхност от 130 000 кв. м.

" Новите офиси ще дадат опция за поддръжка на проектите ни за консолидация и набиране на личен състав в Тимишоара. Винаги сме били съсредоточени върху удобството на експертите ни и искахме съвременно и гъвкаво пространство с голям брой уреди, които могат да насърчат работата в екип, нововъведенията и продуктивността ", съобщи Валентин Мурешан, кънтри управител на Intel Romania.

Румъния е значим център за изследователската активност и създаването на нови артикули на Intel в Европа. Компанията има над 400 чиновници в северната ни съседка, а софтуерният център в Тимишоара ще е третият след тези в Букурещ и Галац.

Този в румънската столица беше открит първи през 2010 година, като обезпечава претовареност на над 160 експерти. Наемат се най-вече софтуерни инженери, които правят изследователска и развойна активност, обвързвана с технологии с отворен код и компютърни решения.Софтуерните инженери в центъра получават малко над 1700 евро месечно, а стажантите на същата позиция - 600 евро.

Центърът в Букурещ има десетки милиони евро оборот и непрекъснато растяща облага (над 1 млн. евро за последната финансова година).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР