Американският сценарист и режисьор Дъглас Макграт почина на 64-годишна възраст,

...
Американският сценарист и режисьор Дъглас Макграт почина на 64-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина американският сценарист и режисьор Дъглас Макграт

Американският сценарист и режисьор Дъглас Макграт умря на 64-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.
Той имаше номинации за премия " Тони " за " Красива: Мюзикълът на Каръл Кинг " и за " Оскар " за " Куршуми над Бродуей ", като по сюжета работи взаимно с Уди Алън. 
За кончината на Макграт бе обявено от продуцентите на неговия бродуейски моноспектакъл " Всичко е наред ", който започва предишния месец. Причината за гибелта му е инфаркт. Макграт беше създател и участваше в шоуто, режисирано от Джон Литгоу. 
За нас " беше чест да представим неговото независимо автобиографично шоу ", се споделя в изказване на продуцентите. " Всички, които работиха с него в последните три месеца по продукцията, бяха изумени от грацията, чара и... възприятието му за комизъм. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството''.
“Дъг беше интелигентен, занимателен, надарен, благ, страховит другар и прелестен повествовател, който оставя завещание от обич и смях ", написа Кинг в профила си в Инстаграм. 
Дъглас Макграт е номиниран за премия " Оскар " за сюжета на кино лентата " Куршуми над Бродуей " от 1994 година, на който е съавтор дружно с Уди Алън. 
Сред другите филми на Макграт са " Ема " с Гуинет Палтроу и " Никълъс Никълби " с Чарли Хънам, на които е сценарист и режисьор. През 2006 година той прави биографичния филм за Труман Капоти " Infamous " с Тоби Джоунс в основната роля.
Макграт получава две номинации за премията " Еми " за режисурата на два документални кино лентата за HBO: за именития кино продуцент Джери Уайнтрауб и " Да станеш Майк Никълс ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР