Американският сенатор Марко Рубио изрази опасения относно разширяването на БРИКС

...
Американският сенатор Марко Рубио изрази опасения относно разширяването на БРИКС
Коментари Харесай

БРИКС: Американски сенатор отправя сериозно предупреждение за съюза

Американският сенатор Марко Рубио изрази опасения по отношение на разширението на БРИКС и евентуалната опасност за Съединените щати и тяхната валута.

Сенаторът от Флорида твърди, че продължаващото разгръщане на тази коалиция може да попречи на успеваемостта на глобите, наложени от Съединени американски щати на други страни.

Рубио означи:

От основаването си БРИКС интензивно работи за понижаване на световната взаимозависимост от щатския $. През миналата година тази задача набра скорост с въвеждането на BRICS Pay и разширението на блока. Очакваният напредък е на хоризонта и за алианса през 2024 година

Сенатор Рубио акцентира още, че е належащо държавното управление на Съединени американски щати да затвърди съюзите с страни като Аржентина и други, които се интересуват от БРИКС. Аржентина също бе поканена да се причисли към съюза, само че отхвърли поканата.

Той съобщи:

Тъй като глобите в връзките сред Съединени американски щати и Русия не престават, страните са все по-склонни да понижат зависимостта си от щатския $. Предизвикателствата, подбудени от борбата на Америка с инфлацията през 2023 година и повишението на лихвените проценти, в допълнение усложняват обстановката.

Ето за какво Рубио акцентира смисъла на възобновяване и укрепването на тези връзки, преди БРИКС да придобие в допълнение въздействие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР