Американският Сенат ще гласува законопроекта за сигурността по границата следващата

...
Американският Сенат ще гласува законопроекта за сигурността по границата следващата
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува законопроекта за сигурността по границата

Американският Сенат ще гласоподава законопроекта за сигурността по границата идната седмица, оповестява БНР. Това може да докара до поддръжка за настояването на президента Джо Байдън за нова помощ за Киев в размер на 60 милиарда $. Лидерът на демократите в горната камара на Конгреса Чък Шумър заяви, че вотът ще се състои най-късно в сряда, а текстът ще стане прочут до събота.

Сенаторите спорят от месеци за съглашение за незаконната миграция, като републиканците упорстват за увеличване на сигурността по границата в подмяна на утвърждение за помощта за Украйна.

Лидерът на Републиканската партия в Камарата на представителите Майк Джонсън обаче дефинира законопроекта като мъртвороден. Според него той надали ще направи доста за решаването на казуса с притока на незаконни мигранти.

Бившият президент Доналд Тръмп прикани законодателите да гласоподават срещу. Заради мощната поддръжка за него от страна на републиканците в Конгреса, законопроектът е малко евентуално да стигне до Джо Байдън за автограф, разяснява Франс прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР