Американският съд одобри придобиването на конгломерата Time Warner от телекомуникационната

...
Американският съд одобри придобиването на конгломерата Time Warner от телекомуникационната
Коментари Харесай

Съдът в САЩ одобри сливането на Time Warner и AT&T, сделка за 85 млрд.

Американският съд утвърди придобиването на конгломерата Time Warner от телекомуникационната компания AT&T, заяви Си Ен Ен. Цената на договорката е 85 милиарда $.

Министерството на правораздаването внесе предишния ноември иск за блокиране на сливането на двете компании. Според антимонополния орган към министерството договорката ще навреди съществено на американските консуматори, тъй като ще докара до нарастване на месечните такси за телевизия и в това време ще понижи опциите за избор.

AT&T отвърна, че не вижда причина за възбрана на договорката.

Според Си Ен Ен федералният арбитър от окръг Колумбия Ричард Леон е одобрил придобиването без никакви предварителни условия и счита, че то няма да наруши антимонополното законодателство в Съединени американски щати.

Представители на министерството на правораздаването са декларирали, че са разочаровани от решението и обмислят други стъпки, с цел да попречат на договорката.

Time Warner, чиято централа е в Ню Йорк, е една от най-големите компании за новинарско наличие и развлекателни стратегии. Създадена е през 1990 година със сливането на Warner Communications и издателя Time Inc.

Основаната през 1983 година AT&T пък е най-големият снабдител на местни и интернационалните телефонни връзки в Съединени американски щати, както и един от най-големите американски кабелни оператори и интернет провайдъри. Клиентите на тексаската компания са над 150 млн. души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР