Американският разрушител Chafee се е опитал да наруши руската граница

...
Американският разрушител Chafee се е опитал да наруши руската граница
Коментари Харесай

Напрежение! Инцидент между разрушител на САЩ и руски кораб край Владивосток

Американският унищожител Chafee се е опитал да наруши съветската граница покрай Владивосток в Далечния изток на Русия, настояват съветското военно министерство, представено от " Новости ".

Инцидентът е станал през днешния ден сред 17:00 и 17:50 ч. тамошно време (около 10:00 ч. българско) във водите на Японско море.

Руският транспортен съд за битка с подводници " Адмирал Трибуц " настоял американскията кораб да промени курса. Този регион е бил затворен за мореплаване поради стрелби по време на руско-китайски учения.

Уточнява се, че американците почнали да алармират, че подвигат хеликоптер от борда и не могат да трансформират маршрута.

" Адмирал Трибуц " почнал да прогонва нарушителите и едвам когато сред тях имало по-малко от 60 метра разстояние, Chafee се отдръпнал. Това е станало в залива Петър Велики, който се намира южно от Владивосток в западната част на Японско море.

Пентагонът към този момент не е коментирал случилото се и горната информация показва единствено гледната точка на съветските военни.

За повторно в границите на четири месеца Русия декларира, че е прогонила от водите си боен транспортен съд на страна членка на НАТО. През юни Русия упрекна английския унищожител Defender, че е нарушил териториалните ѝ води в Черно море, и посочи, че е принудила кораба да се отдалечи с предупредителни изстрели и хвърлянето на бомби по пътя му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР