Американският производител Tesla Motors стартира преговори за присъединяване към европейската

...
Американският производител Tesla Motors стартира преговори за присъединяване към европейската
Коментари Харесай

Tesla иска да се включи в европейската мрежа от зарядни станции

Американският производител Tesla Motors започва договаряния за присъединение към европейската мрежа от станции за свръхбързо зареждане на електрически автомобили Ionity. Това оповестява немското издание Süddeutsche Zeitung, съгласно което интерес към плана демонстрират още фирмите Volvo, Fiat Chrysler, PSA Group и Jaguar Land Rover.
Мрежата Ionity е основана взаимно от BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche, като проектите са през 2020 година тя да се състои от 400 зарядни станции, всяка с мощ от 350 кВт. Едно устройство ще може да зарежда до 6 автомобила по едно и също време.
Първата станция беше открита през предходната седмица в Германия. Зарядните работят по комбинирания стандарт CCS, който се поддържа от електрическите автомобили на множеството производители, включително и Tesla. Американците оферират освен адаптиране към CCS, само че и преходник за зареждане на коли с по-стария стандарт CHAdeMO.


Към момента точно Tesla е единственият производител на електрически автомобили в международен мащаб, който разполага със лична мрежа от зарядни станции - Supercharger. Те оферират най-много 145 кВт (не повече от 120 кВт за една кола). Моделите на друга марки обаче не могат да се зареждат на тези устройства.
Щаб-квартирата на Ionity се намира в Германия, като първите 20 станции ще се разположат по автомагистралите на Германия, Норвегия и Австрия на разстояние 120 км една от друга. Те ще бъдат сложени на територията на сътрудници на плана като Tank & Rast, Circle K и OMV
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР