Американският производител на самолети Boeing запази преднината си пред европейския

...
Американският производител на самолети Boeing запази преднината си пред европейския
Коментари Харесай

Boeing запазва преднината си пред Airbus в надпреварата за нови поръчки

Американският производител на самолети Boeing резервира преднината си пред европейския си противник Airbus в конкуренцията за нови поръчки през втория ден от интернационалното авиоизложение във Фарнбъро, Англия.

Това съобщи ДПА, базирайки се на изказване на двата авиогиганта.

Частната капиталова компания 777 Partners купува още 30 самолета Boeing 737 MAX за полети на междинни дистанции.

Самолетът ще бъде специфична версия 737-8-200 с повече места и спомагателни порти. Тя е създадена от Boeing за нискотарифни превозвачи, каквато е компанията Ryanair.

Boeing и 777 Partners са сключили и прелиминарен контракт за още 36 самолета, оповестява Българска телеграфна агенция.

Най-голямата в света компания за лизинг на самолети - AerCap Holdings, също разгласи, че ще закупи пет спомагателни Boeing 787-9 Dreamliner, заяви Ройтерс.

Същевременно, европейската Airbus заяви за поръчка от американския авиопревозвач Delta Air Lines за 12 самолета A220-300, по-дългата версия на най-малкия й модел A220.

Вчера беше оповестено, че Delta Air Lines е поръчала и 100 самолета Boeing 737 MAX 10, с алтернатива за спомагателни 30 самолета.

Авиоизложението във Фарнбъро, което продължава през цялата седмица, се провежда на всеки две години, и се трансформира в място, на което Boeing и Airbus се конкурират за нови поръчки на своите самолети.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР