Американският производител на електрически коли Tesla изгражда зарядна станция за

...
Американският производител на електрически коли Tesla изгражда зарядна станция за
Коментари Харесай

Tesla прави зарядна станция за електромобили в София

Американският производител на електрически коли Tesla построява зарядна станция за електрическите автомобили си в София. Устройството би трябвало да бъде готово до юни 2021 година, което е доказано и на на милиардера Илън Мъск.

Супербързата зарядна станция ще е втората на Tesla в България, откакто през предходната година най-накрая беше открита тази в Пловдив. Тя е 4 колонки с мощ от по 150 kW и се намира пред първокласния хотел " Империал ", свързван с някогашния градоначалник Иван Тотев.

Зарядната станция в града под тепетата беше открита дружно с другите две станции на Tesla в прилежаща Сърбия – в Белград и край Ниш.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
С до 5000 $ поевтиняха някои от електрическите автомобили на Tesl...

Успоредно с тази в София, компанията на Илън Мъск би трябвало да открие още зарядни станции в района – в Одрин и в четири града в Румъния – Букурещ, Тимишоара, Питещ и Сибиу.

Tesla продължава експанзията си на Балканите, като възнамерява да построи още няколко зарядни станции в Сърбия, както и в Босна и Черна гора. Компанията има най-вече такива устройства в Хърватия и Словения, като счита да построи още десетки.

Въпреки че Tesla има много почитатели у нас, България към този момент не е измежду страните, в които се оферират електрическите автомобили ѝ. Марката към момента няма посланичество или сервиз в страната ни.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР