Американският президент отново призова Конгреса да отпусне средства за Украйна,

...
Американският президент отново призова Конгреса да отпусне средства за Украйна,
Коментари Харесай

След масираната атака срещу Украйна: Байдън отново призова Конгреса да отпусне още средства за Киев

Американският президент още веднъж прикани Конгреса да отпусне средства за Украйна, откакто страната претърпя една от най-тежките офанзиви от началото на съветската инвазия. Според Джо Байдън това би трябвало да се случи допустимо най-скоро, тъй като се усилват рисковете както за Европа и НАТО, по този начин и за непосредствено замесване на Вашингтон във войната. 

 
Това припомня на света, че след съвсем две години опустошителна война задачата на Путин остава непроменена. Той желае да заличи Украйна и да подчини нейния народ. Той би трябвало да бъде спрян.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Тази седмица Русия изстреля близо 160 ракети и дронове против Украйна. есетки цивилни починаха, а над 150 души бяха ранени. Една от ракетите за малко влезе във въздушното пространство на Полша, а по-късно се върна назад в Украйна. За взривове се съобщава и на съветска територия.

Повечето членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число Англия и Съединените щати, осъдиха нападението. От Москва настояха, че са нанесли удари единствено по военна инфраструктура и системите за противовъздушна защита на Украйна са довели до цивилните жертви. 

 
Украйна през днешния ден не е нищо друго с изключение на частна военна компания в ръцете на Запада, чиято задача е да навреди колкото се може повече на Русия. Това управлява западните поддръжници на киевския режим, които дават пари и оръжие и въобще не се интересуват от живота на елементарните украинци.
Василий Небензя, дипломат на Русия в Организация на обединените нации

През последните седмици Украйна допускаше масирани руски атаки против енергийната си система, сходни на тези от предходната зима.

 
Има единствено едно решение. Русия би трябвало да бъде лишена от това да създава оръжия, да финансира военната си експанзия и да заплашва света.
Сергий Кислица, дипломат на Украйна в Организация на обединените нации

Този месец Европейският съюз и Съединените щати отпуснаха последните планувани средства за Украйна. Помощта догодина остава под въпрос поради ветото на Унгария в Брюксел и разногласията сред републиканците и демократите в американския Конгрес.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР