Американският президент и емирът на Катар са обсъдили спирането на

...
Американският президент и емирът на Катар са обсъдили спирането на
Коментари Харесай

Джо Байдън е обсъдил спирането на огъня в Близкия изток с емира на Катар

Американският президент и емирът на Катар са разискали прекъсването на огъня в Близкия изток и освобождението на всички заложници, държани от Хамас. От Белия дом потвърдиха, че водачите са разговаряли и за филантропичната помощ за Газа, докато от групировката отново критикуваха Вашингтон за поддръжката към Израел. 
Потвърждаваме позицията на придвижването за потребността и целта за прекъсване на нацистката незаконна експанзия против нашия народ. Потвърждаваме, че получихме начинания и оферти от редица страни, свързани с това. Движението е отворено за всички начинания за изцяло преустановяване на експанзията против нашия народ…
Осама Хамдан, представител на Хамас

Съобщава се за жертви при нови интервенции на израелските сили на окупирания Западен бряг. Според Организация на обединените нации близо 100 палестинци са починали при офанзиви от Бъдни вечер насам, до момента в който ръководените от Хамас здравни управляващи в Газа настояват за повече от 200 убити единствено през последното денонощие.

Хуманитарната организация назначи нидерландския вицепремиер в оставка Сигрид Хааг като специфичен координатор в Газа, откакто по-рано Съветът за сигурност одобри резолюция с апел за повече помощ.

Йеменските хути поеха отговорност за нахлуване против израелското пристанище в Ейлат и против търговски транспортен съд в Червено море.
Операцията против кораба се организира, откакто екипажът му три пъти отхвърли апелите на военноморските сили и предупредителните изстрели.
Яхя Сари, представител на хутите

От Израел осъдиха дейностите на бунтовниците.
Стрелбата на хутите против Израел е терористичен акт. Това е акт, осъществен под управлението на Иран и с ирански разузнаване и муниции. Враждебни дейности като това не са ориентирани единствено против Израел.
Даниел Хагари, представител на израелската войска

Заради зачестилите офанзиви от Съединени американски щати оповестиха интернационална коалиция за отбрана на плавателните съдове в района от офанзивите на бунтовниците. Няколко огромни компании за морски превоз, измежду които датската Maersk, се готвят да продължат интервенциите в Червено море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР