Американският президент е вбесен от емигрантския керван от около 1

...
Американският президент е вбесен от емигрантския керван от около 1
Коментари Харесай

Тръмп бесен заради керван чужденци, тръгнали към САЩ

Американският президент е разгневен от емигрантския кортеж от към 1 500 души от Хондурас, Гватемала, Никарагуа и Ел Салвадор, насочили се към границата със Съединените американски щати.

Този кортеж се провежда пета поредна година от деятели на „ Хора без граници “ и в него се включват емигранти от централноамериканските страни, принудени от бедността и насилието да изоставен страните си. Той започва на 25 март от мексиканския град Чиапас и се насочва към границата със Съединени американски щати.

Доналд Тръмп написа в обществената мрежа Туитър: „ Мексико прави доста малко, в случай че не и нищо, с цел да спре тези хора тръгнали от южната му граница и насочили се към Съединени американски щати. Те се смеят на нашите глупави имигрантски закони. Те би трябвало да спрат огромния поток от опиати и хора, или аз ще спра тяхната „ дойна крава “ – НАФТА (Северноамериканското комерсиално споразумение) “.

Мексиканският министър на вътрешните работи дава отговор: „ Ние следим кервана, чиято бройка понижава доста. Естествено, че ще реагираме, според нашите миграционни закони, без да одобряваме напън от никого “, съобщи „ Фокус “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР