Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери в Белия дом,

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери в Белия дом,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: САЩ, Русия и Китай влагаме милиарди в оръжия, което е нелепо

Американският президент Доналд Тръмп съобщи пред кореспонденти в Белия дом, че Съединени американски щати, Русия и Китай би трябвало да спрат да харчат пари за оръжия и вместо това би трябвало да влагат в дълготраен мир.

" Всички ние, Съединени американски щати, Русия и Китай влагаме стотици милиарди долари в оръжия, в това число нуклеарни, което е неуместно ", сподели Тръмп, представен от Спутник.

" Мисля, че е доста по-добре, в случай че всички се съберем и спрем да вършим тези оръжия... тези три страни, които мисля, че могат да се съберат, да спрат военните разноски и да харчат за неща, които са по-продуктивни за дълготрайния мир. "

Междувременно Пентагонът разгласи през вчерашния ден, че няма желание да основава работна група с Турция за решаването на разногласието с покупката на съветските противоракетни системи С-400, съобщи Ройтерс.

Изявлението от Министерството на защитата на Съединени американски щати е в отговор на предлагането на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да бъде основана такава група.

" Техническа работна група на този стадий не е нужна и не е вид, който Съединените щати преглеждат като решение ", обявиха от Пентагона. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР