Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изказването на датския премиер

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изказването на датския премиер
Коментари Харесай

Тръмп се нацупи на Дания за отказа да му продаде Гренландия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че изявлението на датския министър председател Мете Фредериксен за Гренландия е било несвоевременно и неприятно, съобщи Reuters.
Фредериксен сподели, че концепцията на Тръмп да купи полуавтономния датски остров е неуместна.
Тръмп разгласи през вчерашния ден, че анулира плануваната си за идващия месец аудиенция в Дания. Американският президент удостовери в неделя пред публицисти, че неотдавна в действителност е обмислял опцията да купи Гренландия, а икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу съобщи, че островът има стратегическо местонахождение и е богата на скъпи запаси.
Тръмп посочи, че думите на Фредериксен не са били приятни и че тя е можела просто да каже " не ", отбелязва AFP.
Видимо сърдит, президентът на Съединени американски щати не пропусна да изтъкне приноса на страната му за военната отбрана на Европа, като в това време упрекна Дания, че харчи прекомерно малко за защита.

....Because of me, these countries have agreed to pay ONE HUNDRED BILLION DOLLARS more - but still way short of what they should pay for the incredible military protection provided. Sorry!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 21, 2019
" За протокола, Дания отделя единствено 1,35% от БВП-то си за разноските на НАТО. Те са богата страна и би трябвало да са на (ниво от) 2%. Ние пазиме Европа и все пак, единствено 8 от 28-те страни от НАТО са на 2%. Съединени американски щати са на доста, доста по-високо равнище от това. Заради мен тези страни са се съгласили да платят СТО МИЛИАРДА ДОЛАРА повече, само че въпреки всичко надалеч по-малко от това, което би трябвало да платят за невероятната военна отбрана. За страдание! ", написа Тръмп в профила си в Twitter.
Какви бяха проектите на президента на Съединени американски щати за Гренландия, вижте в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР