Американският президент Доналд Тръмп помоли днес руандийския си колега Пол

...
Американският президент Доналд Тръмп помоли днес руандийския си колега Пол
Коментари Харесай

От Давос Доналд Тръмп изпрати сърдечни чувства на африканците

Американският президент Доналд Тръмп помоли през днешния ден руандийския си сътрудник Пол Кагаме - ръководител на Африканския съюз (АС) - да съобщи неговите "сърдечни усеща " на държавните ръководители от континента, които неотдавна се възмутиха от оскърбително негово изявление, съобщи Франс прес.

В средата на месеца Апелативен съд, който на 28 и 29 януари се събира на среща на върха в етиопската столица Адис Абеба, осъди "обидните " мнения на Тръмп по адрес на няколко африкански страни, окачествени от него, съгласно медии, като "мизерни дупки ".

"Знам, че скоро се събирате и ви апелирам да предадете моите топли усеща " на африканските ръководители, сподели американският президент след среща с Кагаме на Световния стопански конгрес в Давос.

Обсипвайки събеседника си с похвали, Тръмп сподели, че е имал "превъзходна " и "абсолютно чудесна " полемика с руандийския държавен глава, който имал честа да срещне в първокласния ски курорт.

Кагаме дефинира диалога като "добър ", допълвайки, че с Тръмп са говорили за стопанска система и търговски връзки.

Изказването, направено съгласно медиите от Тръмп, провокира вълна от отвращение по света. Посланиците на групата на африканските страни в Организация на обединените нации желаеха президентът да вземе думите си обратно и да се извини.

Тръмп реагира на първо време, както нормално, в Туитър, с много комплицирана дефиниция: "Езикът, който използвах на срещата, беше изострен, само че това не са използваните думи ".

"Не съм расист. Аз съм индивидът - минимум расист, който в миналото сте интервюирали ", сподели по-късно президентът пред публицисти, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР