Американският президент Доналд Тръмп поиска от членовете на Републиканската партия,

...
Американският президент Доналд Тръмп поиска от членовете на Републиканската партия,
Коментари Харесай

Тръмп поиска от републиканците да приемат неговия план за имиграцията

Американският президент Доналд Тръмп изиска от членовете на Републиканската партия, формиращи болшинството на групировката в Камарата на представители и Сената, да одобряват неговия спорен проект, коментира The Washington Post, представен от " Фокус ". Искането е направено по време на неговото послание към събралите се в курорта „ Уайт сулфур спрингс “ законодатели, по време на който ще провеждат спор с по отношение на имиграцията, която се оказа разделящ въпрос в редиците на Републиканската партия. 

„ Или ще имаме нещо, което е почтено и задоволително, положително и несъмнено или няма да имаме нищо “, съобщи Тръмп пред своите съпартиици. По думите на президента, предлагането му да се даде на милиони незаконни мигринти път към извличане на поданство, нещо недопустимо за доста консерватори, в подмяна на 25 милиарда $ за гранична отбрана и по-строги ограничения за новите имигранти, би трябвало да принуди имигрантите да влязат в политически спор, до момента в който демонстрира, че Републиканската партия търси съществено решение на проблемите, стоящи пред Съединени американски щати. „ Трябва да сме подготвени да се откажем от нещо малко с цел да получим нещо по-голямо в подмяна “. Различията по въпроса сред републиканците станах ясни по-рано, откакто водещи сенатори от партия обявиха готовността си да одобряват нещо сходно, до момента в който от републиканското болшинство в Камарата на представителите изрично застанаха срещу подобен проект. 

Въпросът бе издигнат откакто Тръмп разгласи, че счита да приключи програмата на някогашния президент Барак Обама, защитаваща от депортация съвсем 700 хиляди мигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца, само че към момента неразполагащи с документи. „ Някои хора ги назовават „ мечтатели. Не са такива “, означи Тръмп, представен от изданието. „ Не падайте в този капан “, предизвести президентът по врем на своето първо послание „ Състоянието на съюза “, което се дава годишно от американските президенти. 

И макар значимостта на въпроса за имиграцията, тя публично не е включена в дневния ред на срещата в разположения в Западна Вирджиния курорт. 

По-рано, в границите на разгорещените диспути за приемане на годишен бюджет (който още не е одобрен), членовете на Републиканската и Демократическата партия имаха някои разлики, най-голямото от което се оказаха тъкмо незаконните мигранти, предпазени от програмата на Обама, които Тръмп желае да репатрира. Демократите желаеха програмата за тяхната отбрана да бъде продължена, до момента в който републиканците и президента заложиха на разноските за защита и гранична защита. Като компромис, Доналд Тръмп предложи път за извличане на поданство за 1,8 милиона мигранти, като в подмяна изиска 25 милиарда $ за градеж на неговата известна стена по границата с Мексико, по-строги ограничения за влизането на чужденци в Съединени американски щати и преустановяване на лотарията за зелена карта. Очаква се републиканците да проведат яростни диспути в четвъртък и петък по въпроса, въпреки, както към този момент означи вестникът, това да не е измежду публични тематики в дневния ред. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР