Американският президент Доналд Тръмп подписа санкциите срещу компании, изграждащи газопровода

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа санкциите срещу компании, изграждащи газопровода
Коментари Харесай

Тръмп подписа санкциите срещу Северен поток-2

Американският президент Доналд Тръмп подписа глобите против компании, изграждащи газопровода " Северен поток - 2 " сред Русия и Германия. Минути след анонса от Белия дом швейцарска компания, участваща в плана, разгласи прекратяване на работата, оповестява БНР.

Санкциите, подписани от Тръмп са част от по-големия законопроект за американските военни разноски през идната година. Конкретните ограничения против газопровода целят ограничение на съветското въздействие в Европа. Тръбите под Балтийско море разрешават съветски доставки на природен газ за Германия, като се заобикалят Украйна и Полша.

Разширението на Северен поток трябваше да проработи в средата на идната година, само че американските наказания слагат периода под въпрос. Веднага откакто Тръмп финално утвърди ограниченията против бизнеси, участващи в плана, основаната в Швейцария компания " Олсийс " (Allseas), занимаваща се с полагането на тръбите, разгласи прекратяване на работата. В публично заявление, представено от ТАСС, от компанията оповестиха, че ще чакат обяснение по отношение на глобите от американското държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР