Американският президент Доналд Тръмп отрече да планира уволнението на спецпрокурора

...
Американският президент Доналд Тръмп отрече да планира уволнението на спецпрокурора
Коментари Харесай

Тръмп отрече да планира уволнението на спецпрокурора за руската намеса на изборите

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли да възнамерява уволнението на спецпрокурора по делото за съветската интервенция на изборите Робърт Мюлер. 

За допустимо уволняване на Мюлер се заприказва, откакто президентът насочи критики срещу Мюлер, който е получил достъп до хиляди имейли, изпратени и получени от членове на екипа на Тръмп преди встъпването му в служба. 

Имейлите са на 13 души от екипа на Тръмп, включително и някогашният консултант по защитата Майкъл Флин, който по-рано този месец призна, че е излъгал ФБР в границите на следствието за съветската интервенция на изборите. 

Говорител на спецпрокурора съобщи, че имейлите са получени от федерална организация, а не от предходния екип на Тръмп и достъпът е получен по легален метод. 

Демократите също показаха терзанието си през последните дни, че Тръмп може да уволни спецпрокурора. Той обаче отхвърли изрично да възнамерява да го уволни. 

Не мога да си показва, че в имейлите има каквото и да било, тъй като, както казахме, няма секрети съглашения, сподели Тръмп. 

Администрацията на Тръмп отхвърли да е работила с Русия в границите на предизборната акция през 2016 година Самият Тръмп дефинира следствието като " лов на вещици ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР