Американският президент Доналд Тръмп отново заплаши да напусне НАФТА, ако

...
Американският президент Доналд Тръмп отново заплаши да напусне НАФТА, ако
Коментари Харесай

Тръмп обвини Мексико в безконтролна миграционна политика


Американският президент Доналд Тръмп още веднъж заплаши да напусне НАФТА, в случай че Мексико не спре мигрантския поток към Съединени американски щати.

Мексиканската страна би трябвало да спре огромните потоци опиати и мигранти към Съединени американски щати, написа Доналд Тръмп в Туитър. В противоположен случай той заплаши да излезе от Северноамериканското съглашение за свободна търговия /НАФТА/. Мексико не прави нищо, с цел да спре мигрантите, които се присмиват на американското миграционно законодателство, означи президентът.

По-рано неправителствената организация „ Хора без граници “ започва обществена акция, чиято цел е да отбрани мигрантите от Централна Америка от нарушители или натиска на управляващите. Акцията стартира със заминаването на трен с 40 мигранти от щата Чаяпас, в Северно Мексико, съобщи Агенция Франс Прес. Постепенно участниците в акцията набъбнаха до 1500 души.

В момента Вашингтон води договаряния с Мексико и Канада за НАФТА. Американският президент неведнъж е заплашвал да напусне контракта, който влезе в действие на 1 януари 1994 година Останалите участници би трябвало да преразгледат правилата на съглашението и да дават по-изгодни условия на Съединени американски щати, акцентира Тръмп. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР