Американският президент Доналд Тръмп отново влезе в словесна схватка с

...
Американският президент Доналд Тръмп отново влезе в словесна схватка с
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Медиите искат да забавят икономиката, за да се проваля на изборите

Американският президент Доналд Тръмп още веднъж влезе в словесна битка с медиите зад океана. Той ги упрекна, че спомагат за прекъсването на стопанската система, с цел да понижат възможностите му на идващите избори.

Тръмп е твърдо решен да анулира ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид най-късно до католическия Великден, който тази година се пада на 12 април.
Тръмп: Една тежка криза може да вземе повече жертви от ковид Президентът на Съединени американски щати разгласи, че желае да отвори страната за бизнеса
Държавният глава упорства хората да се върнат на работа, макар предизвестията на специалистите, че ограниченията за обществена отдалеченост би трябвало да са в действие за по-дълго време, с цел да имат резултат.

„ Смотаните всеобщи медии (вместо Mainstream, Тръмп употребява LameStream Media - бел. ред.) са водеща мощ в опитите да ме накарат да задържа страната затворена колкото се може по-дълго, в вярата, че това ще бъде определящо за триумфа ми на изборите. Истинските хора желаят да се върнат на работа, колкото се може по-скоро “, написа Тръмп в „ Туитър “.

На конференция в Белия дом същия ден американският президент гневно отхвърли, че периодите, които слага, са директно свързани с политическите му ползи, написа „ Гардиън “.

Снимка: Reuters

„ Медиите биха желали да видят по какъв начин се представям едва на изборите “, добави той.

Според него избрани кръгове се надяват, че при стягане на ограниченията Съединените щати ще стартират да изнемогват финансово и това ще се отрази на рейтинга му на идния избор.

„ Не знам дали това в действителност е по този начин, само че сигурно считам, че има хора във вашата специалност, които биха желали това да се случи. Мисля, че е явно, че във вашата специалност има хора, които пишат подправени вести. Те биха желали това да стане, тъй като свършихме доста добра работа – никой не го е правил до момента. И сте късметлия, че имате тази група тук за този проблем, тъй като другояче изобщо нямаше да е останала страна “, добави Тръмп в отговор към публицист.
Случаите на COVID-19 в Съединени американски щати са над 68 хиляди, пандемията се форсира До момента смъртните случаи са 1032
Потвърдените случаи на COVID-19 в Съединени американски щати към този момент надвишават 60 хиляди, а локалните специалисти предизвестяват, че следствията ще са пагубни.

Решението на Тръмп му навлече рецензии на съперниците му от Демократическата партия. Сред тях е и директният му конкурент на изборите Джо Байдън.

„ Вижте, всички желаеме да се върнем към естественото, колкото се може по-скоро. Но би трябвало да създадем доста, с цел да стане това допустимо. Трябва да го създадем по образован метод – не в някакви случайни или алегорични периоди “, разяснява Байдън.

Той изрази опасения, че в случай че ограниченията не бъдат спазени до дъно, ще избухне втора вълна на болестта.
Съединени американски щати утвърди стопански пакет на стойност 2 трилиона $ Междувременно Световната комерсиална организация предвижда, че рецесията след пандемията ще е по-тежка от тази през 2008 година
В сряда Тръмп прикани Конгреса да одобри изключителния пакет от стопански ограничения за 2 трлн. $, контрактуван от неговата администрация и представители на двете партии в Сената.

В последна сметка Сенатът в Съединени американски щати одобри огромния избавителен проект. Той включва по 1,200 $ на глава, 500 милиарда $ за подкрепяне на бедстващи компании, в това число 25 милиарда $ за самолетни компании, и 367 милиарда $ заеми за поддържане на дребния бизнес.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 488292 17324 22069 117608 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 488292 17324 22069
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР