Американският президент Доналд Тръмп няма да отговаря на повече въпроси

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да отговаря на повече въпроси
Коментари Харесай

Тръмп повече няма да отговаря на въпроси на прокурора за руската намеса

Американският президент Доналд Тръмп няма да дава отговор на повече въпроси от страна на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява възможната съветска интервенция на американските президентски избори от 2016 година в интерес на Тръмп. Това стана ясно от изявление за Reuters на юриста на Тръмп - Руди Джулиани, някогашен кмет на Ню Йорк.
Според Джулиани, още преди Коледа екипът на Мълър повдигнал въпроса за възможни уточняващи питания, откакто Тръмп изпрати писмени отговори на сложени въпроси от Мълър. Юридическият екип на Тръмп обаче споделил " не ".
Още през предходната година стана ясно, че Тръмп няма да дава отговор на пряк въпрос дали е опитал " да попречи на правораздаването " що се отнася до следствието, откакто е станал президент - да вземем за пример като е уволнил някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми.
Самият Джулиани признава, че е допустимо освен това състояние екипът на Мълър да изпрати призовка на Тръмп, само че " те знаят, че ние ще се борим до край против приканване ". Джулиани е безапелационен, че от позиция на президента " доколкото това ни визира, всичко е завършено ".
" Не бяхме уверени, че те (подчинените на Мюлер) към момента имат въпроси, на които не знаят отговорите ", сподели юристът на президента на Съединени американски щати.
От страна на офиса на Мълър към този момент няма формален коментар. Не е ясно и по кое време ще завърши следствието му. Но Джулиани към този момент обществено провокира Мълър най-сетне да излезе с дефинитивно публично мнение за следствието!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР