Американският президент Доналд Тръмп наруши традицията на своите предшественици да

...
Американският президент Доналд Тръмп наруши традицията на своите предшественици да
Коментари Харесай

Тръмп наруши традицията – без ифтар в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп наруши традицията на своите прародители да бъде хазаин на тържествена вечеря ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам, заяви „ Дейли Сабах”.

Държавният глава на Щатите поздрави мюсюлманите по случай празника им, само че не провежда ифтар. Държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че е отхвърлил настояването на религиозните общности.

Първият ифтар в Белия дом се е състоял през далечната 1805 година при ръководството на Томас Джеферсън. Събитието се трансформира в годишно от ръководството на Бил Клинтън насам.

Още по време на предизборната си акция Тръмп си навлече гнева на мюсюлманите поради изразителност, която те дефинираха като отявлено „ анти ислямска”. Тръмп обаче смекчи това по време на визитата си в Саудитска Арабия, акцентирайки, че няма спор сред религиите, а само с терористите.

Мюсюлманите в Америка се надяваха, че едно събитие като ифтар в Белия дом ще бъде алегоричен образец за помиряване с мюсюлманската общественост, която е подложена на най-високите равнища на закононарушения от ненавист след офанзивата на 11 септември насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР