Американският президент Доналд Тръмп и турският му колега Реджеп Ердоган

...
Американският президент Доналд Тръмп и турският му колега Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Тръмп се намеси в конфликта на Турция и Гърция за Източното Средиземноморие

Американският президент Доналд Тръмп и турският му сътрудник Реджеп Ердоган са разискали напрежението в района на Източното Средиземноморие по телефона, съобщи Анадолската организация.
Ердоган е декларирал, че Турция е потвърдила с „ съответни дейности “, че желае да понижи напрежението и да откри разговор по въпроса, прибавя БГНЕС.
 Турски хакери нападнаха гръцки държавен уеб страница Турски хакери нападнаха гръцки държавен уеб страница
Интернет страницата на държавната бизнеспрограма за развиване на човешките запаси (epanad.gov.gr) през днешния ден стана обект на хакерска офанзива, с...
Турският президент е напомнил на Доналд Тръмп, че Турция не е страната, създаваща неустойчивост в Източното Средиземноморие, се споделя в известие на турската пресслужба към президентството.
Турция - страната с най-дългата брегова линия в Средиземноморието - изпрати сондажни кораби за изследване на енергийните находища в континенталния шелф, заявявайки, че и Турция, и Турската република Северен Кипър (TRNC) имат права в района. Диалогът за заслужено шерване на тези запаси ще бъде печеливша за всички страни, твърди Анкара.
Турция остро се опълчи на Гърция поради търсенето на поддръжка от Европейски Съюз за блокиране на законното изследване на крайбрежния шелф от Турция.
Атина е подготвена за " забележителна деескалация на напрежението " в източното Средиземноморие, при изискване че Турция спре своите " провокативни дейности ", сподели от своя страна гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, представен от Агенция Франс Прес.
 Атина и Анкара - на ръба на дълга рецесия в връзките Атина и Анкара - на ръба на дълга рецесия в връзките
Възможността за трайна рецесия с Анкара се преглежда в Атина като доста евентуална, в случай че дипломатическите начинания за деескалиране на например..
Мицотакис направи мненията по време на телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, откакто разногласието сред двете прилежащи страни ескалира поради морските граници и газовите сондажи на Турция.
Гърция и нейните съдружници в Европейски Съюз организират военни учения в Средиземноморието, до момента в който Турция организира паралелни учения с американския флот наоколо.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР