Американският президент Доналд Тръмп е възпрепятствал разследването за импийчмънта на

...
Американският президент Доналд Тръмп е възпрепятствал разследването за импийчмънта на
Коментари Харесай

Комисия откри повод за импийчмънт на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп е попречил следствието за импийчмънта на Камарата на представителите и е злоупотребил с власт. Това твърди отчет на водената от демократи Комисия по разузнаването.

В отчета, който е дълъг 300 страници, предстоящо се споделя, че Тръмп е оказал напън върху Украйна да проверява политическия му противник Джо Байдън и сина му Хънтър. 

В документа се показва още: " Президентът е сложил персоналните си политически ползи над ползите на Съединените щати, опитал е да подкопае целостта на изборния развой в Съединени американски щати и е заплашил американската национална сигурност ".

Според комисията, измежду употребяваните способи за възпрепятстване на следствието е и заплашването на очевидци.

Още в понеделник Тръмп жигосах демократите, че съзнателно са решили да го нападат в миг, в който той ще бъде на срещата на НАТО в Лондон. Американският президент за следващ път окачестви следствието като " срам ".

Белият дом разяснява, че отчетът е резултат от " тесногръд излъган развой ", както и че се състои от клюки. Говорителят на президента Стефани Гришам съобщи още, че в него няма доказателства.

Очаква се в идващите седмици документа да послужи като основа за формулирането на обвинявания за импийчмънт от правната комисия в Камарата на представителите. Ако това се случи и долната камара на Конгреса, доминирана от демократите, одобри текстовете, през януари процедурата ще влезе в Сената, където републиканците имат болшинство. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР