Американският президент Доналд Тръмп демонстрира пълно неуважение към мюсюлманската религия.

...
Американският президент Доналд Тръмп демонстрира пълно неуважение към мюсюлманската религия.
Коментари Харесай

Тръмп показа неуважение към мюсюлманската религия


Американският президент Доналд Тръмп показва цялостно пренебрежение към мюсюлманската вяра. Тази година Белият дом за първи път не беше хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. С това Тръмп наруши съвсем 20-годишната традиция на президентската институция в Съединени американски щати, съобщи бТВ.

Събитието се провежда в Белия дом всяка година от времето, когато президент беше Бил Клинтън. То отбелязва края на Рамазана – интервалът, в който мюсюлманите постят и се концентрират върху благородни дела.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън също е отклонил молбите да провежда приема.

Тръмп постоянно е подложен на критика поради антиислямистката си реторика в това число и по време на предизботната си акция, когато призоваваше за следствие на американските джамии.

Въпреки това президентът поздрави от свое име, от името на брачната половинка си Мелания и от това на американските жители всички мюсюлманите за свещения им празник. Същото направи и Тилърсън.

За първи път Белият дом е хазаин на ифтара по времето на Томас Джеферсън през 1805 година През 1996 година, когато Бил Клинтън е президент, а Хилари Клинтън – първа дама, традицията беше обновена. От 1999 година тя се организира всяка година и е била посещавана от значими американски водачи и дипломати - мюсюлмани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР