Американският президент Доналд Тръмп де факто заяви, че специалният прокурор

...
Американският президент Доналд Тръмп де факто заяви, че специалният прокурор
Коментари Харесай

Тръмп вече оказва натиск Мълър да не говори пред Конгреса по доклада си

Американският президент Доналд Тръмп де факто съобщи, че специфичният прокурор Робърт Мълър не би трябвало да свидетелства пред Конгреса по отношение на заключенията в отчета си за хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година, които Тръмп завоюва.
Два дни преди този момент Тръмп съобщи обществено пред американски медии, че основният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар би трябвало да реши дали чуването ще се организира, показва БГНЕС.
„ След като похарчи повече от 35 000 000 $ за интервал от две години, интервюирайки 500 души, употребявайки 18 " мразещи-Тръмп-гневни-демократи " и 49 сътрудници на ФБР и всичко това кулминира допълнително от 400 страници отчет, показващ, че " няма интервенция ", за какво демократите в Конгреса в този момент се нуждаят от Робърт Мълър да свидетелства? ", написа Доналд Тръмп в Twitter.
Първият телефонен диалог сред Тръмп и Путин след публикуването на доста обсъжданите резултати от двугодишното следствие на Мълър провокира доста рецензии от страна на съперниците на американския президент. Тръмп беше особено упрекнат, че в диалога не е повдигнал въпроса за хипотетичната интервенция на Русия в изборите през 2016 година.
Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и изгубила тъкмо от Тръмп преди 3 години Хилъри Клинтън разкритикува президента на Съединени американски щати за метода, по който е разговарял по телефона с съветския президент Владимир Путин на 3 май. Тя означи, че съгласно отчета на Мълър Москва е направила " систематична интервенция в изборите в Съединени американски щати " и е разтревожена, че президентът на Съединени американски щати е прекарал един час в диалог с съветския си сътрудник без да повдигне този въпрос.
По време на речта си, направена като част от взаимна обиколка на страната с нейния брачен партньор, някогашния президент Бил Клинтън, тя нападна и работата на основния прокурор Уилям Бар, обвинявайки го, че работи като " юрист на президента ", до момента в който се допуска, че той би трябвало да бъде " основният правоохранител " в Съединени американски щати.
Телефонният диалог сред президентите на Съединени американски щати и Русия притегли необятно публично внимание. Двамата разискаха поредност от тематики, вариращи от обстановката във Венецуела до новото съглашение за нуклеарните оръжия, което ще включва Русия, Китай и Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР