Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Политико: Байдън ще подпише споразумение за стратегическо сътрудничество с Виетнам

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще подпише съглашение за стратегическо съдействие с Виетнам по време на аудиенция в южноазиатската страна, планувана за средата на септември, написа изданието " Политико ", като се базира на свои източници.

Споразумението ще бъде подтик за ново двустранно съдействие и също така ще помогне на Виетнам да се развие в бранша на високите технологии, в това число и в производството на полупроводници и в създаването на изкуствения разсъдък, показва " Политико ".

Източник на Ройтерс през вчерашния ден също е декларирал, че Байдън обмисля такова пътешестване идващия месец. 

Неотдавна американският президент сподели, че " скоро " ще посети Виетнам, така страната желае да сложи двустранните връзки на по-високо ниво и да стане важен сътрудник на Съединени американски щати. 

Белият дом не е удостоверил информацията.

Виетнамският министър председател Фам Мин Чин и американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещнаха през април, като двамата политици показаха предпочитание за задълбочаване на двустранните връзки. 

Вашингтон се стреми да затвърди връзките си с разнообразни сътрудници в Азия, с цел да се опълчи на възходящата мощност на Китай, отбелязва Ройтерс. 

Според специалисти визитата на Байдън може да докара до усилване на съдействието сред Вашингтон и Ханой в региона на защитата, както и до договарянето на оръжейни доставки за Виетнам, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР